Norsk Kjernekraft AS åpner kontor i Kristiansand

Ifølge sjefsingeniør i selskapet, Steffen Sæle, er landsdelen “ekstra godt egnet for et lite kjernekraftverk fordi det er allerede mange strømlinjer der, samtidig som det planlegges for kraftkrevende industri som per nå ikke har tilgang til nok strøm.”

Fædrelandsvennen skriver følgende:

“Høyres landsmøte vedtok i vår å utrede kjernekraft i Norge, selv om partileder Erna Solberg advarte. På Venstre landsmøte klarte tidligere leder Odd Einar Dørum å stanse et lignende forslag. På SVs landsmøte i fjor gikk Robin Hansson fra Kristiansand på talerstolen og argumenterte sterkt for kjernekraft. Ikke fordi det er “kult og spennende” som han uttrykker det, men fordi det er den energikilden som vil gi den minste nedbygging av natur og minst utslipp av klimagasser.”

Lokalpolitiker Marius Nilsen (FrP) sier: “Alle snakker om klima og alle vil ha en batterifabrik, men ingen sier noe om hvor energien skal komme fra. Da er dette en energikilde man må se nærmere på og ikke bare utelukke.”.

Han får følge av Andreas Jakobsen som er ansatt i FrPs stortingsgruppe. Han mener regionen må kunne legge til rette for energiformen: “Kristiandsand var for noen år siden med i en konkurranse om å prøve å få en batterifabrikk på Støleheia. Så jeg mener vi må se om det er mulighet for å få det etablert her.”

På spørsmål om avfallshåndtering sier Sæle at “Jeg har snakket med representanter fra kommuner som ikke ser på dette som problematisk…” og “I Finland løser de dette med å bygge en stor tunnel. Vi kan også bruke boreteknologi fra Nordsjøen.”

Les mer her: https://www.nrk.no/video/planlegger-kjernekraftverk-paa-sorlandet_89fdbd0a-b4ca-491d-a9a8-9963d45d0e88