Sunniva Rose er Nominert Til SubjektPrisen 2022

Kommunikasjonsdirektør i Norsk Kjernekraft AS, Sunniva Rose, er nominert til Subjektprisen 2022, og Norsk Kjernekraft gratulerer.

Prisen adresserer hvilke stemmer i norsk offentlighet var best og viktigst i 2022, og i det lyset har Sunniva hatt en sentral og viktig rolle, spesielt når det gjelder kjernekraft, noe nominasjonsteksten reflekterer.

Nominasjonsteksten lyder som følger:

Sunniva Rose har blogget på sin rosa blogg siden 2011. Dette er imidlertid ingen klassisk rosablogg, selv om estetikken ligner. Rose har gjennom sin blogg klart å gjøre fysikk glamorøst og interessant for allmenheten. Men langt flere har hun nådd via utrettelig innsats i media, med sine kronikker og opptredener på NRKs «Abels tårn» og årets gode podkast «Burde vært pensum». Doktorgraden hennes er om atomkraft, og det er stort kunnskap om dette hun har formidlet til offentligheten.

Engasjementet er ikke nytt, men det er først i år det virkelig har fått konkrete resultater. Nylig ble det kjent at Rose har fått med seg investor Trond Mohn og et par andre og startet selskapet Norsk Kjernekraft AS. Nå må det bare enda mer formidling til for å overtale myndighetene om å få i gang produksjon, og vi kan ikke tenke oss en bedre stemme enn Rose til den jobben. Det kan være helt avgjørende for å nå klimamålene.

Les mer her: https://subjekt.no/subjektprisen/arets-stemme-2022/?fbclid=IwAR0mBpLueinY5lnR2g_WC6HTy993S_5ljVRwRx11MG8EpXqQu97Hu_qEBjo